Zelf enveloppen maken


envelop lint
envelop zelf maken

Speciale post
Tegenwoordig is het al best bijzonder om leuke post te krijgen. Een handgeschreven felicitatiekaart, een beterschapswens of zomaar-omdat-ik-aan-je-denk post komt steeds vaker via de e-mail of wordt online opgestuurd. Het gaat natuurlijk om de gedachte en die blijft hetzelfde, maar… wij vinden het stiekem toch het leukst om dat handgeschreven kaartje in de bus te vinden.

Zelfgemaakte enveloppen
En wij hebben een tip om dit nog leuker te maken. Namelijk met een zelfgemaakte envelop! Een super idee, vinden wij. Je kunt enveloppen maken van stevig papier of van een restje stof. Ben je handig met de naaimachine? Ga dan voor een stoffen envelop! Op het blog van Petites Pirates vind je een patroon en tutorial. Een cadeaubon of geld cadeau geven is ook veel leuker in zo’n zelfgemaakt envelopje!

Pimp je envelop met lint
Wil je niet de hele envelop zelf maken, maar je envelop wel iets speciaals meegeven? Pimp je envelop met een mooi lint, dat tevens de sluiting van de envelop is. Bekijk hier een mooi voorbeeld. Erg leuk idee voor bijvoorbeeld de aankondiging van je huwelijk!