Boekenlegger maken

boekenlint elastiek boekenlint bril2boekenlint2 boekenlegger kind

Zelf een boekenlegger maken
Wij zijn echte boekenverslinders. Was dit een ander soort blog geweest, dan deelden wij graag onze tips voor mooie boeken 😉 Nu geven we jou enkele leuke suggesties voor creatieve, zelfgemaakte boekenleggers. Van een simpele boekenlegger van lint aan een pompon tot een 3-in-1 boekenlegger: boekenlegger, notitieblok en hoesje voor je pen… be inspired!

Boekenlegger met brillenhoesje
Boekenleggers zijn onmisbaar en dat bracht ons op een idee. Want ook onmisbaar voor sommige van ons bij het lezen van een boek, is een bril. En hoe vaak ben je die kwijt, net als je wil gaan lezen? Met onze boekenlegger met geïntegreerd brillenhoesje is dit probleem opgelost.
Dit heb je nodig: 2 stukjes vilt, naaigaren, naaimachine, leuk lint en dik plat elastiek (bijvoorbeeld sportelastiek).Naai de twee viltdelen op elkaar, waarbij je de bovenste laag bovenaan een stukje terugklapt. Onderaan naai je tussen de twee delen meteen het elastiek mee. Bovenaan in het hoesje maar één laag dik en tenslotte moet je het elastiek er nog even opnaaien. Klaar!

Boekenleggers voor kinderen
Voor het slapen gaan nog één verhaaltje, waar waren we? Met deze vrolijke boekenleggers maak je het leesritueel voor je kids nog leuker. Je kunt ze ook maken met de initialen van je kind, of zijn/haar lievelingsdier of superheld. Aan de achterkant zit een stukje elastiek tussen het lint gestikt, zodat het altijd past.

Tip: geef je een boek cadeau?
Doe er een zelfgemaakte boekenlegger bij. Dat maakt het cadeau extra persoonlijk en bijzonder!
Enne, gewoon uit nieuwsgierigheid.. Wat is jullie favoriete boek?