Italian cooking

Ben jij ook zo’n fan van de Italiaanse keuken? Vandaag lees hoe je zelf  van die overheerlijke cantuccini’s kunt bakken, je weet wel die koekjes waar je zo lekker mee in je koffie kunt dippen. Heb ik geleerd van Nonna, de oma van mijn Italiaanse vriend waarvoor ik naar Toscane ben verhuisd.


Lees wat hebben je nog meer nodig dan alleen amandelen en Amaretto. 

    • 175 gram bloem
    • 1 kleine tl bakpoeder
    • 100 gram poedersuiker
    • 50 gram fijne kristalsuiker
    • 2 eieren (L)
    • Een flinke snuf zout
    • 1 tl vanille extract
    • 1 tl amaretto
    • Rasp van 1/2 sinaasappel en citroen
    • 3 el sinaasappelsap
    • 100 gram ongezouten amandelen met velletje

Aan de slag!

Begin met het bekleden van de bakplaat met bakpapier en verwarm je oven voor op 180 graden. Pak een kom en meng hier de bloem, het bakpoeder, de suiker, het zout en de citrusrasp door elkaar. Voeg vervolgens 1 ei, het sinaasappelsap, vanille extract en amaretto toe en kneed tot het volledig gemengd is. Het deeg is heel erg plakkerig je zult dus merken dat de helft van het deeg aan je handen blijft zitten, houd je tools dus goed bij hand! Voeg tot slot de amandelen toe en kneed deze er evenredig doorheen.

Verdeel het deeg in vier gelijke delen. Maak een rol van elk deel tussen je handen en leg deze op de bakplaat. Rek de rol dan wat verder uit. Het geeft niets als ze niet glad of niet overal even dik zijn.

Klop nu het andere eitje los en besmeer de rollen hiermee. Zet ze voor 20 tot 24 minuten in de oven tot ze een goudbruine kleur krijgen.

Wanneer je de rollen uit de oven haalt, moet je ze zo snel mogelijk gaan snijden als ze nog warm zijn. Waarom zo snel mogelijk? Omdat ze dan beter en mooier te snijden zijn. Verlaag dan de temperatuur van je oven naar 130 graden.

Pak nu een tweede bakplaat met bakpapier en verdeel de gesneden cantuccini’s over  deze twee bakplaten. Bak de bakplaten nu één voor één af binnen 15-20 minuten op 130 graden. Laat de koekjes daarna volledig afkoelen.

Italiaanse koekjes

Helemaal trots op jouw zelf gebakken Italiaanse koekjes? Maak het af met een mooi tekstlintje van Nominette. www.nominette.com. Superleuk om cadeau te geven als je bij iemand gaat eten toch?

En nu om te laten zien dat mijn Italiaans al een heel stuk beter wordt sluit ik af met een Italiaanse wens:

Gustatevi i cantuccini con tutta la famiglia!