Denken wij aan Sinterklaas dan denken we (naast de pietendiscussie) aan schoentjes zetten, veel cadeautjes, liedjes zingen en natuurlijk heel veel zoetigheid!!!
Om het heerlijk avondje geheel in stijl af te sluiten delen wij dit gezellige sint-recept met je.
Ingrediënten:
- 200 gram boter
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 theelepels koek -en speculaas kruiden
- 500 ml slagroom
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 melk chocolade letter
- 250 gram mascarpone
- 2 theelepels gemalen kaneel
- 8 taaitaaipoppetjes
- 100 gram strooigoed
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter met suiker en een mespunt zout 15 min. met een mixer tot een luchtige crime ontstaat. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel samen met de kruiden boven de crème en meng voorzichtig door elkaar.
Giet het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar. Klop de slagroom stijf met de extra suiker. Hak de chocolade grof. Roer de mascarpone los en meng met de kaneel en chocolade. Schep de slagroom er luchtig door.
Laat de cake 1 uur afkoelen. Snijd de cake in plakken van 1 cm. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken. Zet de taaitaaipoppetjes rondom tegen de rand. Schep 2/3 van het slagroommengsel in de schaal. Dek af met de rest van de cakeplakken. Schep de rest van het slagroommengsel erop en verdeel het strooigoed erover. Een lintje erom en het heerlijke toetje is klaar om opgesmuld te worden.
Gebruik het overige lint om de cadeautjes nét iets specialer in te pakken.